Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. Pe data de 19 mai, este prăznuit Sfântul Patrichie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. Sfântul Patrichie a vieţuit în primul secol creştin, în cetatea Prusa din Asia. Ca episcop al acestei cetăţi, a convertit multe persoane la credinţa în Hristos, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. În timpul împăratului Iulian Apostatul, Sfântul Patrichie a fost aruncat de păgâni în ape fierbinţi. Sfântul, fiind aruncat, a strigat: "Doamne Iisuse Hristoase, ajuta robului Tău!".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. Când l-au aruncat şi a căzut în apă, picăturile care au sărit din acel izvor i-au opărit pe cei de faţă, în vreme ce el a ieşit nevătămat. În urma acestei minuni, ighemonul Iulie a poruncit ostaşilor să îl scoată pe Sfântul Patrichie din apă şi să-i taie capul cu toporul.

Troparul Sfântului Mucenic Patrichie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Condacul Sfântului Mucenic Patrichie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 mai 2021. Ca o sfinţită vistierie a lui lisus, Patrichie, Biserica primind trupul tău, bucurându-se strigă ţie: prin tine toată lumea în pace adâncă se ţine, şi se acoperă de tot eresul nevătămată ca o nebiruită.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy