Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2019

Ema Apostu / 17 mai 2019 / 08:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2019. Pe data de 18 mai, este prăznuit Sfântul Teodot.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2019. Sfântul Teodot a fost hangiu în timpul domniei împăratului Diocletian. El îi adăpostea în han pe creştinii prigoniţi. Teodot îi ajută în taină cu toate cele necesare pe creştinii care scăpaseră de persecuţii, scrie crestinortodox.ro. Adună trupurile creştinilor omorâţi şi le îngropa.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2019. În acea vreme, şapte fecioare au fost torturate pentru credinţa lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot şi i-a cerut să scoată trupurile din lac şi să le îngroape.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2019. În urma acestui vis, Teodot a ieşit împreună cu un credincios să împlinească dorinţa muceniţei. Conduşi de un înger al Domnului, el a reuşit să afle trupurile fecioarelor şi să le îngroape. Dar acest însoţitor l-a trădat pe Teodot judecătorului. După ce a fost supus la mai multe chinuri, a primit mucenicia prin tăierea capului.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27