Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. De-aici vin mătăniile făcute în biserică

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. Pe data de 15 mai, este prăznuit Sfântul Pahomie.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. Sfântul Pahomie a luptat în armata împăratului Constantin, în faimoasa bătălie împotriva lui Maxenţiu. În vremea aceea era păgân. Primeşte Botezul şi se retrage în pustia Tebaidei, alături de pustnicul Palamon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. După zece ani, ajunge în Tabenisi, unde un înger i s-a înfăţişat înainte îmbrăcat în rasă de schimonah şi i-a dăruit o tăbliţă pe care se afla înscrisă pravila unei mănăstiri cu viaţa de obşte, scrie crestinortodox.ro. Acest înger i-a poruncit să întemeieze o astfel de mănăstire chiar în Tabenisi. Zideşte multe chilii, şi prin lucrarea Sfântului Duh ele vor ajunge să fie locuite de monahi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. Dacă Sfântul Antonie cel Mare este socotit a fi întemeietorul vieţii pustniceşti, Sfântul Pahomie este considerat întemeietorul vieţii manăstireşti de obşte.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2020. Și metăniile (plecăciune până la pământ sau îngenunchere şi ridicare însoţită de semnul Sfintei Cruci şi de o rugăciune) sunt atribuite Sfântului Pahomie cel Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel