Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021. Pe data de 15 iunie, este prăznuit Sfântul Proroc Amos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021. Sfântul Proroc Amos s-a născut în satul Tecoa de lângă Betleem şi a trăit în secolul al VIII lea i.Hr. A păzit turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim, până la alegerea sa ca proroc, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021. Începutul prorocirii lui a fost pe vremea împăratului Iudeei Ozia, cel din Ierusalim, şi în vremea împăratului lui Israel Ieroboam, cel din Samaria. Amos l-a certat pe regele Ozia şi pe preoţii lui păgâni pentru închinarea la idoli şi a întors poporul de la închinarea la vieţii de aur.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021. Îi vesteşte lui Amaziah, căpetenia preoţilor păgâni, că asirienii îi vor ucide fiii şi pe regele lui Israel, profeţii care s-au şi întâmplat. A fost lovit cu toiagul în frunte de fiul preotului idolesc. Îşi va da duhul în satul Tecoa.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 iunie 2021. Facem precizarea că Sfântul proroc Amos nu este tatăl lui Isaia. Amos, tatăl lui Isaia, a fost din seminţia împăraţilor Iudeii, s-a născut şi a petrecut în Ierusalim, pe când prorocul Amos a fost de neam sărac, din cetateaTecoa. Mai mult, tatăl lui Isaia nu se numără printre proroci şi nici nu a primit moarte de mucenic.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy