Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2019

Ema Apostu / 13 mai 2019 / 08:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pe data de 13 mai, este prăznuită Sfânta Glicheria.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2019. Sfânta Glicheria a trăit în secolul al II-lea și a fost fiica unui guvernator roman. După moartea tatălui s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia, scre crestinortodox.ro. Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus. Refuza şi la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus şi a sfărâmat-o.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2019. Prefectul a poruncit să fie bătută şi aruncată în temniţă. Dorea ca Glicheria să moară prin înfometare. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer şi îi aducea hrană. Temnicerul Laodicius văzând această minune, L-a mărturisit pe Hristos în fata prefectului. Pentru această mărturisire temnicerului i se va tăia capul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2019. Sfânta Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieşit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, această sfânta muceniţă şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Din sfintele ei moaşte curgea mir înmiresmat, care vindeca tot felul de boli grele.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24