Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021. Pe data de 13 aprilie, este prăznuit Sfântul Mucenic Artemon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021. Sfântul Mucenic Artemon a trăit în vremea domniei împăratului Diocletian fiind preot în cetatea Leodiceea. Artemon a slujit Biserica lui Hristos că citeţ timp de 16 ani, că diacon timp de 28 de ani, iar ca preot 33 de ani, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021. Atunci când s-a pornit persecuţia împotriva creştinilor, Artemon era înaintat în vârstă. Acesta fiind prins a fost dus la templul lui Esculap, pentru a jertfi idolului. Vrăjitorii ce se aflau în templu au eliberat mulţi şerpi veninoşi pentru a-l ucide pe Artemon. Însă acesta s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci şi a suflat asupra şerpilor, omorându-i pe toţi. Văzând această minune, Vitalis, mai marele vrăjitorilor a ingenucheat înaintea lui Artemon şi a strigat: "Mare este Dumnezeul Creştinilor!"

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021. Sfântul Artemon l-a botezat apoi pe acesta, împreună cu mai mulţi păgâni. Mulţi din cei botezaţi au fost hirotoniţi diaconi şi preoţi iar Vitalis a devenit Episcopul Palestinei. Dar încercările aveau să continue pentru bătrânul Artemon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 aprilie 2021. Judecătorul a pregătit o groapă cu păcură încinsă, în care plănuia să-l arunce pe robul lui Dumnezeu. Prin rânduiala dumnezeiască, judecătorul însuşi şi-a pierdut viaţa în acea groapă. Continuând persecuţiile împotriva creştinilor, Sfântul Artemon a fost prins şi omorât prin decapitare, în anul 303.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel