Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019 - Dezlegare la pește

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019 - Dezlegare la pește. Pe data de 10 mai, este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019. Sfântul Apostol Simon Zilotul este mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a făcut prima minune - prefacerea apei în vin, scrie crestinortodox.ro. I s-a dat numele de "Canaanitul" şi de "Zilotul" pentru a-l deosebi de Sfântul Petru şi de Sfântul Simeon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019. Sfântul Simon Zilotul este cel care şi-a lăsat casa, părinţii şi mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfântul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019. Odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, mirele cel din Cana a început a propovădui şi el, alături de Apostoli, Evanghelia în toată lumea. El a propovăduit în Mauritania, Africa şi Britania, unde a fost răstignit şi îngropat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019. În Bucureşti, la Biserică Podeanu aflată pe strada Dornei (în apropierea Pieţei Chibrit) se afla o părticică din sfintele sale moaşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel