Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. Biserica ortodoxă prăznuiește pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului în ziua de 1 octombrie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. Biserica ortodoxă prăznuiește pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului în ziua de 1 octombrie. Sărbătoarea are loc în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul (886-911), când Maica Domnului s-a arătat Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos (pomenit în calendarul creștin ortodox la 2 octombrie), ca ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. Potrivit tradiției populare, Acoperământul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pământului cu brumă. Credincioșii țin post, pentru a se feri de boli, de înec sau de supărări. Denumirea populară a Acoperământului Maicii Domnului, „Pocroavele", este de fapt un cuvânt slavon care înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau cu zăpadă.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. Gospodinele își servesc rudele și oaspeții cu plăcinte de post, umplute cu mere sau cu dovleci.

Rugă la Acoperământul Maicii Domnului

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. În ziua sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii rostesc următoarea rugăciune:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 octombrie - Cruce Roșie. „Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel