UPDATE - Au început CONSULTĂRILE Iohannis - partide parlamentare, 6 februarie 2020

Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

UPDATE 5 Consultări la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu reprezentanţii PMP în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură.

Delegaţia Partidului Mişcarea Populară este formată din: Marius Paşcan, Ioana Constantin, Sebastian Moise, Marian Andronache.


UPDATE 4 Consultări la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia UDMR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri că Uniunea va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru.

Din delegaţia UDMR fac parte Kelemen Hunor, Tanczos Barna, Csoma Botond, Benedek Zakarias.

Citește și: Kelemen Hunor, primele declarații după discuția cu Klaus Iohannis

UPDATE 3 Consultări la Cotroceni


Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia USR. Delegaţia USR a fost formată din: Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristina Prună, Stelian Ion şi Ionuţ Moşteanu. Propunerea de premier a fost Dacian Cioloș.

Preşedintele USR, Dan Barna, a reiterat miercuri că Alianţa USR PLUS susţine dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate, dar dacă nu va exista o majoritate în acest sens, alianţa este pregătită să participe la o guvernare care să vizeze prioritar revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Citește și: Barna, după consultările cu Iohannis

UPDATE 2 Consultări la Cotroceni

Au început discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii PSD. Delegaţia PSD este formată din: Marcel Ciolacu, Mihai Weber, Claudiu Manda, Paul Stănescu şi Titus Corlăţean. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.

Citește și: Ciolacu, după discuțiile cu Iohannis: Ne-am făcut datoria!

UPDATE 1 Consultări la Cotroceni

Au început discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia PNL. Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia PNL în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură. Conducerea PNL a decis să meargă la consultări cu propunerea de prim-ministru Ludovic Orban.

Citește și: Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Propunerea de premier sunt eu


Consultări la Cotroceni, joi

Potrivit anunțului Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, președintele a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Program consultări 6 februarie 2020


* Ora 12,00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
* Ora 12,45 - Partidul Social Democrat (PSD);
* Ora 13,30 - Uniunea Salvaţi România (USR);
* Ora 14,15 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
* Ora 15,00 - Partidul Mişcarea Populară (PMP);
* Ora 15,45 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
* Ora 16,30 - Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va convoca partidele politice parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier.

"Este nevoie de câţiva paşi politici şi vor fi făcuţi într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel