Barna, după consultările cu Iohannis: I-am făcut două cereri foarte clare!

Barna / Iohannis
Barna / Iohannis

Dan Barna a făcu primele declarații după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

"I-am transmis preşedintelui poziţia USR: alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România, în momentul de faţă. Orice alt scenariu nu va face decât să continuăm ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care nu poate guverna. Vom susţine scenariul alegerilor anticipate. Ne vom asigura că următorul Guvern nu va avea susţinere astfel încât să facem al doilea pas către anticipate.

"I-am făcut şi două cereri foarte clare"

În egală măsură, i-am făcut şi două cereri foarte clare pentru scenariul de care a vorbit președintele și aseară în declaraţii, scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează proiectul anticipatelor. Dacă acest proiect nu se va realiza, i-am solicitat preşedintelui ca, indiferent de premierul pe care îl va desemna, să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat, ca punctul unu, alegea primarilor în două tururi - OUG să revenim la alegerea primarilor în două tururi. A doua solicitare a fost aceea ca USR să facă parte din propunerile de Guvern care s-ar realiza în cazul în care nu vom avea anticipate pentru a ne asigura că obiectivul primarilor în două tururi devine o realitate", a declarat Dan Barna.

"Am făcut şi propunerea de premier: Dacian Cioloș. Constituţia jocului democratic prevede acest mecanism şi suntem prezenţi. Am făcut această nominalizare preşedintelui pentru a avea toate opţiunile în construcţia proiectului de anticipate şi pentru a avea şi alternativele în cazul în care acest proiect va fi blocat în Parlament de majoritatea toxică condusă de PSD", a mai spus Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel