Calcule NOU GUVERN. Chirieac: PNL, două centre de putere. UDMR negociază senzațional!

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Au loc discuții pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, duminică seară, despre două centre de putere în PNL, precizând totodată că „UDMR negociază senzațional”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii lui Radu Tudor, care a spus, duminică seară, la Antena 3: „Discuțiile preliminare dintre PSD și PNL nu au dat rezultatele scontate. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că luni are loc un dialog cu cei de la USR. (...) Din surse politice autorizate, există, în momentul de față, o problemă serioasă pentru învestirea Guvernului Ciucă. Paradoxal, această problemă nu vine nici de la PSD, nici de la USR!”

Prezent în emisiunea lui Radu Tudor, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut, ulterior, următoarele precizări: „Încă nu s-a așezat Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru și deja apar în PNL două centre de putere, exact cum a fost cu Florin Cîțu și Ludovic Orban. Într-o parte, președintele partidului, în altă parte, primul-ministru. Eu nu cred că nu sunt probleme cu PSD (n.r. cu referire la ce a spus Radu Tudor). La ce au cerut liberalii în acest moment, capitulare necondiționată, nu numiți pe nimeni, noi facem Guvern minoritar cu UDMR, apropo, UDMR negociază senzațional! În curând, o să aibă mai multe ministere decât procente obținute la alegeri. E ceva senzațional... Revenind, este greu pentru PSD să înghită acest lucru, totuși a câștigat alegerile. Soluțiile artificiale sunt menite eșecului!”

„Eu, în locul domnului Marcel Ciolacu, m-aș gândi ce ar fi făcut pe vremuri președintele Partidului Laburist din Marea Britanie”, a mai spus analistul politic.

„Dacă Guvernul Ciucă va trece, (...) oricum nu va fi un Guvern de durată. Și atunci hai să faci ceea ce trebuie făcut din punct de vedere normal, legal, democratic. Ia PSD, dă-i prim-ministru, încearcă să facă Guvernul, nu reușește nici PSD să facă Guvern, te duci la alegeri anticipate. Să sperăm că electoratul va fi mai tranșant data viitoare. Așa funcționează democrația”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Ciucă - Cioloș, întâlnire la Parlament

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și președintele USR, Dacian Cioloș, se vor întâlni, luni, la 12.00, la Parlament. Discuțiile vor fi despre programul de guvernare realizat de PNL și UDMR.

Premierul desemnat și liderii PNL și UDMR au avut duminică o nouă întâlnire în cadrul căreia au discutat despre programul de guvernare al viitorului cabinet. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria.

„Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de experți ale Partidului Național Liberal și ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezența președinților Florin Cîțu și Hunor Kelemen”, au anunțat reprezentanții PNL.

Amintim că Nicolae Ciucă a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, să formeze un nou guvern. Nominalizarea a fost făcută după ce Dacian Cioloș, precedentul premier desemnat, nu a reușit să obțină voturile necesare învestiturii în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel