Câine înscris în SPD, al doilea partid al Germaniei. Situație hilară

Social-democraţii germani, chemaţi să se pronunţe prin vot săptămâna aceasta asupra participării la un nou guvern de coaliţie cu conservatorii, au ajuns ţinta ironiilor după ce cotidianul Bild a publicat pe prima pagină un articol despre un căţel simpatic care ar fi reuşit performanţa de a deveni membru al partidului de centru-stânga, relatează dpa.

Un purtător de cuvânt al SPD de la Berlin nu a întârziat să denunţe "falsa calitate de membru" a căţelului - de fapt, o căţeluşă în vârstă de trei ani. Purtătorul de cuvânt a subliniat că SPD "verifică dacă poate fi anulată această calitate de membru pentru că a fost în mod evident creată cu intenţia de a înşela".

Şi nu, câinele nu va putea vota în consultarea demarată marţi prin care cei peste 460.000 de membri ai SPD urmează să aprobe - sau să respingă - contractul de coaliţie anunţat la 7 februarie cu CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aripa sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială).

Povestea din Bild 

Tabloidul Bild a relatat marţi că o asociaţie locală din Berlin a primit o aplicaţie online cu foarte puţin timp înainte de expirarea termenului pentru înscrierea în partid, doar membrii înregistraţi putând vota în consultarea care se va încheia pe 2 martie. Aplicaţia se referea la tânăra Lima, cuprinzând numele, adresa, data naşterii, precum şi informaţii bancare şi o adresă de e-mail. Cum căţeluşa are trei ani, în formularul de înscriere s-a trecut 21 de ani, "calculaţi în ani câineşti", a scris Bild.

"Niciun câine nu a aderat la SPD", a insistat purtătorul de cuvânt al partidului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel