Urmărește emisiunea live


Cafea gratuită pentru cei care au votat. În dosarul ”Referendum 2012” a fost penal

O cafenea oferă gratuit cafea tuturor clienţilor care fac dovada că au votat duminică. La referendumul din 2012, procurorii au intervenit și au efectuat cercetări în cazuri similare.  Aceste acțiuni sunt considerate condiționări ale votului, ilegale.

O cafenea din Botoşani oferă gratuit cafea tuturor clienţilor care fac dovada că au votat duminică, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României. Reprezentanţii cafenelei consideră că în acest mod îi vor încuraja pe botoşăneni să iasă din casă şi să treacă şi pe la secţia de votare, scrie Agerpres.

"Este dreptul fiecăruia dintre noi să voteze, iar din acest motiv noi am decis să îi încurajăm pe alegători să iasă din casă. Şi eu am fost la votare şi le-am sugerat tuturor celor cu care m-am întâlnit să iasă la vot", a declarat Mariana Mircescu, reprezentanta cafenelei.

Cafeaua se poate obţine pe baza documentelor de identitate care au aplicată pe ele ştampila "Votat".

USL a renunțat, în 2012, să organizeze tombole pentru cei care arată ștampila Votat, deși Curtea Constituțională ceruse partidelor să promoveze participarea la referendum. În dosarul deschis de procurori a fost anchetată și intenția de a stimula participarea la procesul electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel