”Cadou de Crăciun” pentru Putin. Joe Biden discută cu Zelenski în Biroul Oval: ”Congresul trebuie să aprobe o finanțare suplimentară pentru Ucraina”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele SUA, Joe Biden, discută cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Încetarea ajutorului american pentru Ucraina ar fi un ”cadou de Crăciun” pentru Vladimir Putin, a avertizat marţi preşedintele SUA Joe Biden alături de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează AFP, conform Agerpres.

"Vom fi alături de dumneavoastră", a declarat liderul american în cadrul întrevederii avute în Biroul Oval cu omologul său ucrainean.

Foto: Agerpres

”Congresul trebuie să aprobe o finanțare suplimentară pentru Ucraina înainte de a intra în vacanța de sărbători, înainte de a-i oferi lui Putin cel mai mare cadou de Crăciun pe care i l-ar putea oferi”, a mai declarat Biden, conform CNN.

Zelenski la Washington

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns luni la Washington, unde speră să obţină deblocarea unei asistenţe financiare esenţiale, dar extrem de dezbătute în Congresul american, pentru ţara sa, aflată în război cu Rusia.
Foto: Agerpres

Statele Unite sunt cel mai important susţinător al Kievului, dar promisiunea preşedintelui Joe Biden de a continua să ajute financiar Ucraina pare să întâmpine provocări serioase.

Săptămâna trecută, Congresul american nu a reuşit să adopte un pachet în valoare de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Volodimir Zelenski speră ca prin vizita sa să sporească presiunea asupra Washingtonului în această privinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel