Busculadă la un pelerinaj în India, soldată cu 64 de morţi

64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite într-o busculadă produsă vineri în cursul unui pelerinaj în sud-vestul Indiei, informează autorităţi locale, citate de AFP.

Tragedia s-a declanşat când un vehicul - un autocar sau un jeep, potrivit diverselor versiuni - a percutat la ora locală 20 /16h30 GMT/ mulţimea pelerinilor care se îndrepta pe străzi strâmte spre templul hindus de la Sabarimala pentru a-şi depune ofrandele.

Pelerinajul în această regiune muntoasă retrasă Kerala, acoperită de păduri dense, atrage în fiecare an circa patru milioane de persoane care se deplasează mai mult pe jos. Dar mulţi pelerini, în special cei vârstnici sau cei grăbiţi, se înghesuie în autobuze şi jeep-uri ticsite pentru a se apropia cât mai mult posibil de locul în care - potrivit credinţei - zeul Ayyappa a meditat

"De la locul accidentului au fost ridicate 64 de cadavre, iar 75 de persoane rănite au fost spitalizate", a declarat ministrul de interne al statului Kerala, Kodiuyeri Balakrishnan.

"Operaţiunile de salvare sunt în curs"în această zonă dificilă pentru acces, a adăugat el, subliniind că alţi responsabili estimează că bilanţul victimelor ar putea creşte la circa 100 de morţi, informează Mediafax

Busculadele în timpul evenimentelor publice, în special religioase, sunt frecvente în India. Astfel, în martie 2010, în urma prăbuşirii unei porţi în construcţie într-un templu hindus din statul Uttar Pradesh au murit 63 de persoane; într-o busculadă produsă în interiroul unui templu din Rajasthan au decedat 147 de pelerini, iar în 2005, în circumstanţe identice, 257 de persoane şi-au pierdut viaţa la sud de Bombay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel