Bun venit în 2023, dragă lucrare de la Răzoare... La mulți ani?

În intersecția de la Răzoare, una dintre cele mai aglomerate din București, trenează, de mult timp, o... lucrare. 

Impropriu zis lucrare, pentru că nimeni nu lucrează aici. Par, mai degrabă, un gard și niște semne de circulație uitate care nu deranjează pe nimeni, pe principiul: Ocoliți și la revedere că se lucrează! Pe o parte a gardului scria că ”lucrăm pentru a crește confortul din casele dumneavoastră”, dar și ”ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere”.

De aici sunt mai multe întrebări: 

Cine ”lucrăm”? Când? Până când? 

De peste un an de zile ceea ce vedeți în imagini există acolo, fix așa cum o vedeți și cum o văd zilnic șoferii care trec prin zonă, de atât timp. Pare ceva de urbanistică zonală și, după cum ziceam, nu pare să deranjeze nicio autoritate.

Și nu ne interesează ce autoritate ar trebui să fie deranjată, pentru că, în mentalul colectiv, sunt de vină toți. Unii sunt de vină pentru că nu fac nimic, alții sunt de vină pentru că nu au capacitatea de a colabora și așa mai departe. Așadar, ca să fie aplaudat unul, trebuie să lucreze toți, în echipă, o lecție pe care politicienii au sărit-o.

Dar ”lucrarea” de la Răzoare, de pe Drumul Sării, nu poate fi sărită, doar ocolită, după cum arată și semnul de circulație. Pe de altă parte, pare că nu poate fi nici finalizată. Nu-mi mai amintesc exact de când e acolo, dar cei care au început-o, decis-o, etc., mai știu oare că poate ar fi trebuit să o și finalizeze (ei știu ce!)? Sau măcar mai știu ce au lăsat în urmă?

Oare până când mai trebuie să ne complacem în ”gunoiul” celor care, în definitiv, chiar ar trebui să lucreze pentru noi? Tratăm ca o normalitate orice anormalitate din calea noastră, bombănim și mergem mai departe. Câinii latră, ursul merge!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel