Bulgaria are alt ministrul al Mediului, după ce 100.000 de cetățeni s-au confruntat cu o criză de alimentare cu apă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Parlamentul bulgar l-a desemnat ministru al Mediului pe Emil Dimitrov, originar din orașul afectat de criză.

Parlamentul de la Sofia a aprobat numirea lui Emil Dimitrov ca ministru al Mediului, după demisa predecesorului acestuia, pus sub acuzare de către procurori pentru management defectuos deliberat în legătură cu restricțiile severe în alimentarea cu apă cu care se confruntă 100.000 de oameni în zona orașului Pernik, conform Agerpres.

Criza apei, car ea afectat orașul Pernik și împrejurimile, a declanșat mai multe proteste și a determinat opoziția socialistă să anunțe depunerea unei moțiuni de neîncredere în guvernul condus de Boiko Borisov.

Guvernul va supraviețui

 

Parlamentul a aprobat cu 11 voturi pentru şi 96 împotrivă numirea lui Dimitrov, originar chiar din Pernik, un scor care sugerează că guvernul Borisov va supraviețuii votului de neîncredere, așteptat să aibă loc săptămâna viitoare.

Emil Dimitrov a fost desemnat de Patrioții Uniți, formațiunea naționalistă parteneră a GERB, condusă de premier.

Bulgaria, probleme grave de mediu

 

Bulgaria se confruntă cu probleme serioase de mediu, precum poluarea aerului din cauza emisiilor industriale, poluarea râurilor şi despădurire.

Neno Dimov, care ar putea fi condamnat la 8 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, a fost arestat joia trecută după ce percheziții la Ministerul Mediului şi la alte câteva instituții în Pernik.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26