Bulgaria a extrădat în SUA un hacker rus

Hacker
Hacker

Bulgaria a extrădat în Statele Unite un hacker rus inculpat de un tribunal american pentru o fraudă informatică vastă şi complexă, a anunţat sâmbătă ambasada rusă la Washington, informează France Presse.

Potrivit ambasadei, Aleksandr Jukov a fost extrădat vineri şi este deţinut într-o închisoare din Brooklyn, la New York. 'Angajaţi ai consulatului general (rus) din New York îl vor vizita în închisoare în curând', a precizat ambasada. Jukov este una dintre cele opt persoane, majoritatea cetăţeni ruşi, inculpate în noiembrie 2018 în Statele Unite după ce au creat sisteme complexe de reclame online false care au provocat pagube de zeci de milioane de dolari mai multor companii. Un ruso-ucrainean, cinci ruşi şi doi kazahi sunt urmăriţi penal pentru fraudă electronică, intruziune informatică, furt de identitate în formă agravată şi spălare de bani. Trei dintre ei au fost arestaţi în străinătate, dar ceilalţi sunt încă în libertate.

Ce strategie a avut hackerul

Jukov, originar din Sankt Petersburg, a fost arestat în noiembrie în Bulgaria unde trăia din 2010. Potrivit autorităţilor, unul dintre dispozitivele hackerilor - instalat între 2014 şi 2016 - a costat 7 milioane de dolari companiile ce au cumpărat anunţuri publicitare online care nu au fost niciodată văzute internauţi. Potrivit acuzaţiei, hackerii au programat servere pentru a simula o activitate umană pe internet, navigând pe web cu ajutorul unui browser fals. Un alt dispozitiv, folosit între 2015 şi 2018, a putut falsifica miliarde de reclame. Potrivit justiţiei americane, această stratagemă a făcut companiile să plătească peste 29 de milioane de dolari pentru publicitate în realitate niciodată vizibilă.

VEZI ȘI:

Gripa aviară, la graniţa cu România. Anunțul Bulgariei

Manfred Weber a spus-o. Bulgaria face pasul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel