Bugetul de stat. Teodorovici: Aș fi vrut măsuri mai îndrăznețe

 Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, a afirmat luni că ar fi dorit să vadă în buget "măsuri mai îndrăzneţe pentru zona de economie", afirmând că acestea 'aduc după aceea acel venit pe care îl aştepţi'

"Sunt mai mult discuţii aici. Eu am mers pe acea idee de a depăşi acel deficit care se ducea mult mai sus decât ne-am asumat ca ţară. Şi s-a dovedit că a fost o abordare corectă. Acum, orice risc de deficit pe care îl poţi asuma dacă e se duce strict pe chestiuni care să-ţi aducă bugetul de stat, adică în special pentru partea de investiţii. Pentru că altfel riscul este unul foarte mare. (...) România are o şansă foarte, foarte bună, este important să fim conştienţi că putem profita de situaţia din jurul nostru, dar repet, cu măsuri cu adevărat pentru economie. Eu am o abordare mai deschisă, nu spun vizavi de riscuri, dar eu aş fi vrut să văd în acest buget măsuri mai îndrăzneţe pentru zona de economie, pentru că astea sunt cele care aduc după aceea acel venit pe care îl aştepţi", a declarat Teodorovici la Palatul Parlamentului. 

În opinia sa, este bine că premierul şi actualul ministru al Finanţelor au posibilitatea de a discuta pe marginea bugetului cu şeful statului, posibilitate pe care el nu a avut-o. 

"Este bine că se bucură domnul Grindeanu de o astfel de solicitare şi de discuţii cu domnul preşedinte. Eu nu am avut această posibilitate până am aprobat Codul Fiscal. Presupun că e o discuţie pentru clarificarea înainte de promulgarea bugetului pe 2017. Nu cred că va fi o astfel de decizie (n.r. - ca preşedintele să nu promulge bugetul). Totuşi e vorba de bugetul ţării Probabil că doreşte mai multe asigurări vizavi de ce va urma în 2017. Să nu uităm totuşi că va fi şi o rectificare la jumătatea anului, adică se mai pot lua atunci măsuri care să facă astfel încât, până la final de an, România să nu treacă de 3%", a adăugat senatorul, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel