Budăi - Ialomițianu, scandal, în direct, la tv

Ialomițianu-Budăi
Ialomițianu-Budăi

Marius Budăi, actualul ministru al Muncii și Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Boc, au avut un schimb de replici dure, în direct, la România TV.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a asigurat că românii își vor primi salariile și pensiile recalculate chiar dacă Opoziția spune că nu, într-o intervenție la România TV, moment în care a început un schimb de replici cu fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu.

Ialomițianu: Dacă îmi permiteți, vreau să îl salut și eu pe domnul ministru. Dacă ne referim la încasările bugetare, și vorbesc în calitate de fost ministru al Finanțelor și pe baza datelor bugetare, într-adevăr, încasările bugetare pe 2019 sunt mai mari decât anul trecut și eu cred salariile și pensiile vor fi plătite fix în bani. Vorbea domnul ministru de dobânzi, față de anul trecut, dobânzile au crescut foarte mult. Dacă anul trecut, România se împrumuta la o dobândă sub 3%, acum se împrumută cu o dobândă de peste 4% și vedem cu îngrijorare preocuparea Guvernului de a se împrumuta în continuare modificând legislația. Deci sunt semnale că lucrurile nu merg atât de bine cum spune domnul ministru și aș da exemplu încasările din impozitul pe venit. Pe primele 3 luni, avem cu 1 miliard în minus față de venitul pe anul trecut... Dacă nu se vor face investiții, probleme vor fi la anul, domnule ministru.

Budăi: Aveți dreptate. De aia am și spus că anul acesta va fi anul investițiilor. Sunteți de acord cu mine cu o singură frază?

Ialomițianu: Eu am început investiții... Aș vrea să vedem...

Budăi: Eu l-am ascultat pe domnul ministru. Se pare că dumnealui nu vrea să mă asculte. În calitate de fost ministru al Finanțelor, sunteți de acord cu mine când vă spun următoarea fază? Când faci un împrumut pe un termen de 30 de ani, sunteți de acord că dobânda este mai mare decât la un împrumut pe termen scurt?

Ialomițianu: Credibilitatea în România ați pierdut-o. Agențiile ne spun că avem multe vulnerabilități.

Budăi: Dumneavoastră sunteți un profesionist. Haideți să vorbim ca doi profesioniști...

Ialomițianu: Eu am spus că în momentul de față aveți bani pentru plata pensiilor...

Vezi și: Budăi: Băsescu minte. Ar fi de râs dacă n-ar fi serios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel