București. Monument în memoria poliţiştilor rutieri căzuţi la datorie, donat primăriei, în vederea amplasării în faţa DGPMB

Municipiul Bucureşti a acceptat donaţia făcută de Corpul Naţional al Poliţiştilor, constând într-un monument de for public intitulat 'În memoria poliţiştilor rutieri căzuţi la datorie', realizat de artistul plastic Ioan Ladea. 

Conform unei hotărâri adoptate joi de consilierii municipali, bunul va fi inclus în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Proiectul are ataşată şi o autorizaţie de construire, potrivit căreia monumentul urmează să fie amplasat pe trotuarul aferent imobilului situat în Calea Victoriei nr. 19 (sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti).

Amplasamentul face parte din zona protejată nr. 13 - Calea Victoriei, însă imobilul respectiv nu figurează pe lista monumentelor istorice actualizată în 2015. Potrivit ofertei de donaţie, monumentul este realizat din laminat de cupru şi va fi poziţionat pe un soclu de beton, placat cu granit, cu elemente de iluminat înglobate. Pe o placă urmează să fie trecute numele poliţiştilor rutieri căzuţi la datorie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel