EXCLUSIV  Bucureștiul, DISTRUS. Este singurul loc din România unde se întâmplă așa ceva

Gabriel Mutu, primarul de la Sectorul 6, a vorbit la interviurile DC News Live despre câteva proiecte edilitare discutabile.

Spre exemplu, în fața fabricii de bere Grivița - care ar fi putea fi introdusă în peisajul cultural, a fost construită o hală de tablă și anume magazinul Kaufland, la 300 de metri de Carrefour.

Primarul de la Sector 6 a vorbit despre aceste proiecte care au răsărit în mijlocul orașului și care blochează spațiul urban cu două astfel de proiecte.

"La nivelul Sectorului 6 avem un Plan Urbanistic Zonal aprobat în 2013, este legea din punct de vedere urbanistic pe care trebuie să o aplicăm. Ce pot să fac este să cer modificarea PUZ astfel încât să avem zone dedicate pentru case și să limităm posibilitatea construirii de blocuri între case astfel încât sectorul să se dezvolte corect. În acest moment, dacă legea îți reglementează urbanistic ce poți să faci pe acel teren, tu, ca edil, nu poți să faci altceva", a zis Gabriel Mutu la DC News Live.

"Acest PUZ, Plan Urbanistic Zonal, a fost aprobat în 2013. Peste un an a stat în dezbatere publică, perioadă de timp în care cei interesați să vină cu modificări la acel PUZ... puteau să o facă", a mai spus primarul Sectorului 6.

"Pe partea de supermarketuri și malluri în Sectorul 6 cred că suntem singura comunitate din țară unde pe o arteră sunt două malluri, Afi Cotroceni și Plaza România", a mai zis edilul.

[citeste si]

"Singura posibilitate prin care se pot reglementa aceste lucruri este să se facă PUZ în mod corect al Capitalei sau un PUG corect la nivelul Capitalei. Pe mine mă doare altceva, că sunt zone în Sectorul 6 unde în ultimii 15 ani s-au dezvoltat cartiere de case și au început să apară investitori din străinătate și românești care vor să facă acolo ansambluri de locuințe. Din păcate, dacă legislația permite construirea acelui bloc, eu, ca primar, nu am cum să nu semnez autorizația", a conchis Gabriel Mutu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel