BREXIT. Undă verde pentru declanșare

Premierul britanic, Theresa May, a primit undă verde să declanșeze BREXIT-ul. Parlamentul britanic a aprobat, luni seara, proiectul de lege care va permite guvernului să activeze procesul de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE).

Camera Lorzilor a acceptat legea aşa cum a fost votată şi de Camera Comunelor, fără amendamentele pe care le introdusese cu câteva zile în urmă ce vizau protejarea celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Regatul Unit şi acordarea ultimului cuvânt parlamentului în privinţa acordului final cu Bruxelles-ul. Cu 274 de voturi pentru şi 135 contra, parlamentarii au renunţat la amendamentul privind cetăţenii europeni, în timp ce cu 274 de voturi pentru şi 118 împotrivă au eliminat cel de-al doilea text, care prevedea că parlamentul poate respinge viitorul acord negociat cu UE, transmite Capital.

Purtătoarea de cuvânt a opoziţiei laburiste în Camera Lorzilor, Dianne Hayter, a declarat că formaţiunea sa a renunţat să prelungească procedura de adoptare a legii odată ce majoritatea conservatoare din Camera Comunelor a arătat clar că "Guvernul nu va ceda"

În ultimele zile s-a speculat că şefa guvernului ar putea activa chiar marţi articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care declanşează Brexitul, chiar dacă purtătorul său oficial de cuvânt a exclus această variantă luni după-amiaza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel