Brexit: Theresa May cere îndurare la Bruxelles

Theresa May. Foto Facebook
Theresa May. Foto Facebook

Premierul britanic Theresa May a cerut joi liderilor celorlalte 27 state membre ale Uniunii Europene să continue negocierile pentru Brexit, cu scopul de a obține un rezultat care să oprească valul de nepopularitate cu care începe să se confrunte. 

O poziție clară a liderilor europeni în privința deblocării negocierilor ar ajuta-o pe Theresa May să facă față criticilor din țara sa. Ea s-a referit la "contextul politic dificil" cu care se va confrunta dacă revine de la Bruxelles fără niciun rezultat.

"Ar trebui să fim optimiști și ambițioși referitor la ceea ce putem realiza, deoarece împărtășim un set de convingeri fundamentale în liberul schimb, în concurența riguroasă și loială, în drepturile puternice ale consumatorilor și în standardele de reglementare ridicate", a spus May, citată de Reuters, la dineul care a încheiat prima zi a summitului UE de la Bruxelles. "Pe lângă asta, vreau să fie foarte clar că Regatul Unit se angajează necondiționat la păstrarea securității Europei", a adăugat ea.

Summitul de la Bruxelles va formula vineri o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, iar textul convenit deja de miniștrii de externe afirmă că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuțiilor despre ceea ce va urma după ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană. Reuters apreciază că șansele unor modificări în ultimul moment ale documentului sunt reduse. Regatului Unit i se va oferi, cel mai probabil, un termen în decembrie pentru a face concesii legate de Brexit, înainte de începerea tratativelor post-Brexit, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel