BREXIT se amână OFICIAL - Decizia premierului britanic Boris Johnson. Scrisoare pentru Donald Tusk

Înfrângerea suferită de premierul Boris Johnson, sâmbătă, în Camera Comunelor, are drept consecință amânarea Brexit-ului.

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a dat asigurări preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, că urmează să îi fie trimisă o scrisoare chiar sâmbătă seară pentru a i se face cunoscută cererea Londrei de a se amâna din nou Brexitul, prevăzut în mod normal pentru 31 octombrie, potrivit AFP care citează o sursă europeană.

Această cerere este consecinţa unui vot al deputaţilor britanici, care au decis sâmbătă după-amiază cu o scurtă majoritate să amâne decizia lor asupra acordului de divorţ anunţat joi între Londra şi Bruxelles.

"Donald Tusk va demara o serie de consultări cu liderii celor 27 cu privire la modalitatea de a reacţiona", a adăugat sursa, citată de Agerpres.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat imediat după aceea că nu va negocia nu UE nicio nouă amânare a Brexitului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel