Brexit: Londra doreşte un acord, dar...

Guvernul britanic a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că doreşte în continuare să încheie un acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană, în pofida negocierilor în impas, apreciind însă că mingea se află 'în terenul' europenilor, notează AFP.

'Sper în continuare că vom avea un acord', a declarat ministrul de stat Michael Gove la postul de televiziune Sky News. 'Doresc un acord, vreau să ajungem acolo, dar pentru asta cele două părţi trebuie să facă unele compromisuri. Nu este ceea ce face UE în acest moment', a adăugat el, estimând că europenii nu par să fie 'serioşi' în dorinţa lor de a reuşi.

Lente deja, negocierile comerciale s-au tensionat joi când cei 27 reuniţi într-un summit au pretins concesii din partea Londrei, spunând în acelaşi timp că doresc să continue tratativele pentru a ajunge la un acord de liber schimb până la sfârşitul anului, când reglementările europene vor înceta să fie aplicate. Londra a refuzat net, condiţionând continuarea discuţiilor de 'o schimbare fundamentală de abordare' din partea europenilor. Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a subliniat că pentru britanici negocierile comerciale s-au 'încheiat'.

Negociatorul-şef european, Michel Barnier, şi omologul său britanic, David Frost, urmează să discute luni despre formatul 'negocierilor', potrivit Comisiei Europene. 'Mingea se află în terenul lui', a insistat Michael Gove referindu-se la negociatorul european. La postul BBC, el a repetat că uşa negocierilor rămâne 'întredeschisă' dacă UE îşi modifică într-adevăr 'poziţia sa'.

Luni, la Londra, el se va întâlni cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, pe tema punerii în aplicare a tratatului de divorţ care a reglementat ieşirea Regatului Unit din UE la 31 ianuarie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel