BREXIT. Liderul ALDE România vrea Marea Britanie în UE şi cere UE încetarea planului Europei cu două viteze

C.P.Tariceanu
C.P.Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în contextul alegerilor și al Brexit, că încă nu este prea târziu să fie discutate alte opțiuni care să permită Marii Britanii să rămână în UE. Liderul ALDE a precizat că viitoarea conducere a Uniunii trebuie să înceteze planul Europei cu două viteze, potrivit Mediafax. 

„În câteva zile, cetățenii britanici își vor alege reprezentanții în Parlamentul European. În contextul Brexitului, acest vot este mai important decât a fost vreodată până acum. Ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană este un semnal negativ în privința actualei stări a Uniunii. Liderii europeni nu au reușit să prevină ieșirea britanicilor din Uniune. Încă nu este prea târziu să vorbim despre alte opțiuni care vor permite Marii Britanii să rămână în Uniunea Europeană. Viitoarea conducere a Uniunii trebuie să respecte toate statele membre și să înceteze planul Europei cu două viteze. Uniunea Europeană este un instrument puternic, dar nu trebuie să fie abuzat și nici nu trebuie să abuzeze suveranitatea și drepturile membrilor săi”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj video postat, marți, pe Facebook.

Brexitul, amânat deja de trei ori

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May și liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

Premierul britanic Theresa May urmează, săptămâna aceasta, să înceapă discuțiile cu miniștrii din cabinetul său, pentru a pune la punct detaliile unei „noi și ambițioase” propuneri privind Brexit, relatează site-ul agenției Dpa. Miniștrii sunt așteptați să semneze marți un pachet de măsuri care va fi inclus în Acordul de retragere, potrivit Press Association.

Mai multe surse guvernamentale au informat că pachetul va include previziuni privind protecția drepturilor angajaților, viitoare înțelegeri comerciale cu UE, protejarea mediului și privind Irlanda de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel