Brexit, Franța, vize pentru britanici. Macron: E fake news

Ipoteza ca Franţa să impună vize turiştilor britanici în cazul unui Brexit fără acord este 'fake news', a afirmat preşedintele Emmanuel Macron la finalul unui summit european fără mari progrese legate de Brexit.

'Doresc să asigur pe toată lumea pentru ziua de după. Nu vreau să creez panică', a declarat şeful statului, după o serie de articole alarmiste ale unor jurnale britanice. 'Să luăm toate măsurile în cazul absenţei unui acord ţine de responsabilitatea noastră, tocmai pentru ca' viaţa să continue 'normal', fără impact asupra 'zborurilor, vapoarelor, circulaţiei şi afacerilor, dar cu noi reguli', a declarat el presei. 'Nu este bine să spunem că fără acord ar fi un dezastru.

Îmi doresc un acord, dar nu voi fi în favoarea unui acord prost, Iar în caz de 'no-deal', responsabilitatea noastră este de a ne asigura ca populaţiile noastre să nu fie prea afectate', a adăugat Emmanuel Macron. Guvernul de la Paris a prevăzut să adopte o lege de abilitare pentru a legifera prin ordonanţe în absenţa unui acord, tocmai pentru a evita să fie nevoit să aplice o politică de vize turiştilor britanici care vin în Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel