Breșă în serviciile de securitate la funeraliile lui Mandela

Potrivit unor informații difuzate după  funeraliile lui Nelson Mandela de le stadionul di Soweto, un impostor a fost alături de liderii mondiali care au adus un ultim omagiu fostului președinte al Africii de Sud. Interpretul în limbajul semnelor care a urcat marţi pe scenă, pentru a traduce discursurile demnitarilor în timpul funeraliilor lui Nelson Mandela, s-a dovedit a fi un impostor, gesticulând fără înţeles în faţa unei audienţe de milioane de oameni.

Bărbatul neidentificat, văzut de spectatori din întreaga lume alături de lideri precum preşedintele american Barack Obama, „îşi mişca mâinile, însă semnele pe care le făcea nu aveau niciun înţeles”, a afirmat Bruno Druchen, directorul DeafSA, cea mai mare asociaţie a persoanelor cu deficienţe de auz din Africa de Sud.

 În timp ce demnitarii se adresau mulţimii pe stadionul Soccer City din Johannesburg, tânărul, îmbrăcat în costum şi cu o legitimaţie oficială la gât, a produs o serie de gesturi din mână despre care experţii au confirmat că nu au avut nicio semnificaţie.

Potrivit altui expert, un interpret oficial din cadrul Federaţiei persoanelor cu deficienţe de auz din Africa de Sud, Delphin Hlungwane, "acesta gesticula mişcându-şi pur şi simplu mâinile în toate direcţiile. Nu avea nicio gramatică, nu utiliza nicio structură, nu cunoştea nicio regulă a limbajului".

 "Nu a tradus absolut nimic, niciuna dintre gesticulaţiile lui nu aveau sens", a subliniat expertul.

 „Nimeni nu ştie cine este. Nu avem numele lui nici până la acest moment”, a adăugat Hlungwane.

 Cazul a provocat un adevărat scandal miercuri în Africa de Sud, iar serviciile de comunicare ale Guvernului au promis un răspuns, pe care nu-l oferiseră încă până miercuri după-amiaza.

 "Surzii din Africa de Sud nu îl cunosc şi nici interpreţii", a continuat Hlungwane, adăugând că acest interpret nu a mai lucrat vreodată, anterior, pentru vreun post de televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel