Brazilia: Viitoare transferuri de prizonieri după ce 55 de deţinuţi au fost ucişi

Nouă deţinuţi suspectaţi că ar fi ordonat masacrele soldate cu 55 de morţi în două zile în mai multe închisori din nordul Braziliei vor fi transferaţi în cursul săptămânii spre închisori de înaltă securitate, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul justiţiei şi al securităţii publice, Sergio Moro, anunţase deja că unele locuri vor fi eliberate în câteva închisori federale. În aceste închisori de înaltă securitate sunt trimişi în general deţinuţii cei mai periculoşi, în special liderii facţiunilor criminale, pentru a-i izola de ceilalţi deţinuţi.

Cea mai mare parte a victimelor de luni au fost ucise prin strangulare. Administraţia penitenciară a explicat că intervenţia rapidă a poliţiei militare în închisori a permis evitarea unui bilanţ de 'aproape 200 de posibile victime'. Ministrul a mai anunţat trimiterea unei 'echipe de intervenţie' în închisorile din statul Amazonia, unde supravegherea a fost întărită şi vizitele suspendate pentru o lună. Guvernatorul Wilson Lima a declarat marţi presei locale că 20 de oameni urmau să vină ca întărire în cursul zilei şi alţi 80 până la sfârşitul săptămânii.

Trei din patru închisori unde masacrele au fost comise luni sunt foarte apropiate unele de altele şi situate nu departe de Manaus, capitala statului Amazonia. Duminică, 15 corpuri fuseseră găsite în complexul penitenciar Anisio Jobim (Compaj), în urma a ceea ce autorităţile locale au descris a fi o 'încăierare între deţinuţi'. Luni, alţi patru deţinuţi au fost ucişi în aceeaşi închisoare, care fusese în ianuarie 2017 scena unei rebeliuni sângeroase care durase 20 de ore şi se soldase cu 56 de morţi, unul dintre cele mai grave masacre din istoria închisorilor braziliene.

Secretariatul Administraţiei penitenciare din Amazonia (Seap) a indicat într-un comunicat că acest măcel fusese 'motivat de un conflict intern între membri aceleiaşi facţiuni de narcotraficanţi'. Cu aproape 727.000 de deţinuţi înregistraţi în 2016, Brazilia deţine a treia populaţie penitenciară din lume, zguduită adesea de drame legate de confruntări între bande rivale. Capacitatea închisorilor este de două ori mai mică, circa 368.000 de locuri, cea mai mare parte în condiţii insalubre, în această ţară cu aproape 210 milioane de locuitori, una din cele mai violente din lume, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel