EXCLUSIV  Brânză din supermarket. Dorin Cojocaru: Ce trebuie să faci să nu iei țeapă

brânză
brânză

Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), invitat în emisiunea „Jungla Urbană” de la DC News a oferit o serie de sfaturi şi recomandări pentru români, atunci când merg la cumpărături. 

Dorin Cojocaru a oferit, în cadrul dialogului cu Liviu Harbuz, o serie de informaţii esenţiale referitoare la produsele alimentare care se găsesc în pieţele şi supermarketurile din România şi, foarte important, despre cum să deosebiţi un produs alimentar autentic de unul fals. 

"Încerc să educ consumatorul dând un pic la o parte regulamentul european, pentru că am găsit hypermarketuri la care am pretenţii că sunt corporatişti şi respectă proceduri în care scria clar pe vitrina asistată, acolo unde sunt produsele alimentare vrac că scria ‘brânză vegetală’. Este o încălcare notorie, nu există brânză vegetală. Există tofu – care e făcută din soia sau dacă doreşti grăsimi vegetale legislaţia spune că aceste produse trebuie să stea separat, să fie etichetate separate şi corespunzător. Dacă cineva vrea să cumpere un produs autentic, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să vadă raportul dintre preţ şi materia primă folosită.

Deci eu nu pot să cumpăr o telemea la şase lei kilogramul când ştiu că s-au folosit 8-9 litri de lapte, în funcţie de calitatea acestuia, de indicatorii nutritivi ai săi. Dacă un litru de lapte e undeva la 1,3 – 1,5 lei litrul, cum să fie telemeaua la acel preţ? Numai materia primă depăşteşte cu mult 17 lei, plus celelalte costuri. Al doilea: trebuie să ai puţină educaţie din familie: când vezi o telemea nu e săpun, nici untură, ca şi textură. Trebuie să ştiu cum să o guşti", a explicat Dorin Cojocaru.

Urmăreşte, în întregime, sfaturile şi recomandările făcute de către Dorin Cojocaru, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel