Brăila:Primele şapte locuinţe de serviciu pentru medicii Spitalului Judeţean vor fi atribuite în cursul acestei luni

Primele şapte locuinţe de serviciu pentru medicii care profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul reşedinţă vor fi atribuite luna aceasta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

"Avem gata blocul tinerilor specialişti în sănătate, cu 31 de apartamente de serviciu destinate medicilor şi asistenţilor care profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Comisia şi-a făcut datoria, pentru a da apartamente medicilor. În momentul de faţă, sunt şapte dosare din cele 15, care sunt apte, cu toate documentele. Lista de atribuire a locuinţelor va intra în şedinţa de Consiliului Judeţean de luna aceasta. Va fi stabilită apoi chiria, în funcţie de venitul fiecărui medic, după care vor fi înmânate cheile, astfel încât, până la sfârşitul lunii septembrie sau cel târziu octombrie, medicii să locuiască acolo. Celelalte dosare care nu au intrat, nu au fost completate, vor intra în etapa a doua, fără niciun fel de problemă. Sper ca, până la sfârşitul anului, să repartizăm toate apartamentele din bloc", a declarat Chiriac.

Locuinţele destinate medicilor au fost amenajate într-un fost cămin şcolar şi cuprind 31 de apartamente cu una şi două camere, care au fost realizate de Agenţia Naţională de Locuinţe, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane lei.

Printre condiţiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a primi o locuinţă de serviciu se numără: să aibă vârsta până în 35 ani; titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţi, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila; să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Sociale pentru analiza solicitărilor şi repartizării locuinţelor construite de ANL în municipiul Brăila, din totalul celor 31 de apartamente, 23 vor ajunge la medici şi 8 la alţi tineri specialişti din domeniul sănătăţii, precum asistente sau infirmiere.

Conform regulamentului aprobat de consilierii judeţeni, cererile privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de către Comisia Socială.

CJ Brăila are în plan reabilitarea a încă unui cămin şcolar şi transformarea lui într-un bloc cu alte 31 de apartamente, care vor fi repartizate tot medicilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel