BPN al PSD. Social-democraţii discută despre desemnarea lui Ciucă candidat de premier

Foto: Facebook / Marcel Ciolacu
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Social-democraţii discută despre desemnarea lui Ciucă candidat de premier.

Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte joi, de la ora 17,00, pentru a lua o decizie în contextul desemnării de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările de joi cu şeful statului, că un dialog privind crearea unei majorităţi parlamentare va avea loc în momentul în care va exista un prim-ministru desemnat.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă PSD va avea discuţii cu premierul desemnat şi cu liderii PNL pentru susţinerea unui Guvern minoritar, Ciolacu a spus: 'Eu cred că PNL nu are opţiuni, fiindcă PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul ca să vorbească cu noi. (...) Conform spiritului Constituţiei, PSD a câştigat alegerile şi atunci PSD nu poate face parte dintr-un Guvern cu largă majoritate fără să aibă prim-ministrul desemnat din partea PSD'. Potrivit liderului social-democraţilor, conform Constituţiei şi cutumelor, în acest moment, PSD nu poate să aibă o discuţie decât cu prim-ministrul desemnat. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat joi că va negocia cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament

”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un Guven în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”, a spus Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis.

Acesta a anunțat că va negocia cu toate forțele politice responsabile.

”Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a mai spus Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel