BP a închis o conductă de petrol din Alaska, după o nouă scurgere

British Petroleum
British Petroleum

British Petroleum a închis, sâmbătă, sistemul de conducte Trans-Alaska, care poartă petrolul de la puţurile din Prudhoe, pentru a evita un nou dezastru ecologic după ce a fost descoperită o scurgere la una din conducte.

Prudhoe Bay este cea mai mare rezervă de petrol din America. Scurgerea i-a forţat pe cei de la BP să închidă 95% din producţia de petrol din zonă. Compania a descris scurgerea drept un "eveniment important" şi nu se ştie cât va dura până vor da drumul la producţie. Incidentul va duce la creşterea preţurilor la benzină din SUA.

Autorităţile spun că nu au descoperit cauza scurgerii şi încă nu ştiu cât de gravă este, informează realitatea.net

Departamentul de Conservarea a Mediului din Alaska a precizat că investighează cazul şi că vaporii de petrol sunt ventilaţi din clădirea cu pompa, pentru a îndepărta petrolul scurs.

Incidentul vine la mai puţin de un an de la cea mai gravă deversare de petrol din istoria SUA, în Golful Mexic, provocată tot de BP. În aprilie 2010, 11 oameni au murit şi milioane de barili de petrol au fost deversaţi în apele oceanului Atlantic, după ce platforma petrolieră Deepwater Horizon a explodat. BP trebuie să plătească acum 40 de miliarde de dolari pentru curăţarea Golfului Mexic.

BP a mai avut în trecut scurgeri şi deversări şi în Alaska. Cea mai gravă a fost în martie 2006, când s-au deversat aproape 1 milion de litri de petrol. BP a plătit atunci 20 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel