EXCLUSIV  Borza, după interviul cu Ghiță: Greșeala lui KOVESI. Momentul de SEPARARE

Remus Borza a vorbit, joi, în emisiunea ”Borza Analytica”, despre interviul difuzat cu Sebastian Ghiță. Deputatul independent s-a referit la greșeala fundamentală a Laurei Codruța Kovesi și momentul rupturii de Sebastian Ghiță. 

”A fost o pierdere de vreme. A vorbit mult, dar n-a spus nimic. Evident că e o oarecare dezamăgire pentru cei care se așteptau ca Sebi Ghiță să vină cu niște dezvăluiri incendiare” este părerea deputatului Remus Borza despre prima parte a interviului cu Sebastian Ghiță, transmis miercuri seară pe principalele posturi TV. 

”Interviul a fost pregătit minuțios de către Sebastian Ghiță. El, care era un rebel, dintr-o dată, s-a prezentat la costum, la cravată, foarte sobru", a susținut deputatul, în emisiunea "Borza Analytica".

El a adăugat: "Dacă ne referim la emoție, solidaritate, simpatie, interviul și-a atins scopul. Sebi Ghiță a folosit de mai multe ori expresia 'mortul viu', expresie preluată de la procurorul Negulescu, indiscutabil, din punct de vedere uman, toată această chestiune l-a marcat profund și l-a transformat. Sunt urme cât se poate de vizibile."

Greșeala lui Kovesi. Scenariu: ce urmează

Despre negația Laurei Codruța Kovesi, care a susținut mereu că nu a avut relații apropiate și întâlniri cu Sebastian Ghiță, Remus Borza spune că este o greșeală fundamentală: ”Aici e greșeala procururolui-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care nu am înțeles-o niciodată, de a nega, contrar evidențelor, faptul că s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță. Dar nu e o crimă, e o uzanță în toată lumea civilizată, democratică ca procurorii-șefi, procurorii generali, șefii serviciilor de informații să apară în formate formale sau informale, la petreceri onomastice alături de oameni politici, oameni de afaceri, presă. Nu înseamnă că ne izolăm, fugim în munți. Și șefii Parchetelor trebuie să relaționeze, sunt oameni. Sebastian Ghiță era format în școala SRI. El a imortalizat și salvat, pe suport fotografic sau video, foarte multe din întâlnirile lui cu oameni din domeniul justiției, al politicii sau business. Din acest punct de vedere, nu ar trebui să ne surprinsă că o să înceapă să vină o avalanșă de fotografii și filmulețe cu astfel de întâlniri, întărite de declarațiile celor care au participat la ele. Ghiță, pentru foarte mulți ani, era apropiat de cercul puterii politice și de informații din România”. 

”Moment de demarcație. Sebi Ghiță nu s-a născut inculpat”

Remus Borza a întărit cele afirmate anterior: ”Aici e greșeala Laurei Codruța Kovesi, nu trebuia să nege. E momentul de cotitură, de demarcație. Sebi Ghiță nu s-a născut inculpat. Până acum un an-doi, Sebi Ghiță a fost un om onorabil al societății românești, un demnitar al statului român, un prosper om de afaceri și furnizorul principal, prin firmele lui, de soluții IT pentru majoritatea instituțiilor statului român și pentru toate instituțiile de forță, deci evident că se bucura de multă încredere”. 

”Odată cu prezidențialele, în 2014, pierdute de Victor Ponta, a apărut și momentul de ruptură a lui Sebi Ghiță cu statul paralel. Sebi Ghiță era sponsor principal și susținător al lui Victor Ponta, iar din 2015 au apărut și problemele, atât pentru Ponta cât și pentru Ghiță” a opinat Remus Borza. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel