Bonetti, fostul portar al Angliei, a decedat

Peter Bonetti a decedat, duminică, la vârsta de 78 de ani.

"Toţi cei de la Chelsea Football Club suntem profund întristaţi să anunţăm moartea strălucitului nostru portar Peter Bonetti, care a jucat 729 de partide pentru Blues", a anunțat clubul londonez pe pagina de Facebook. ”A fost unul dintre cei mai mari sportivi ai clubului. Odihnește-te în pace, Peter ”Pisica” Bonetti”, a fost mesajul lor de adio.

Bonetti era supranumit "pisica", pentru plonjoanele sale acrobatice, mai ales căavea doar 1,77 metri înălțime. La Chelsea, el a cucerit Cupa Ligii în 1965, Cupa Angliei, în 1970 şi Cupa Cupelor, în 1971. Numai Ron Harris a jucat mai multe meciuri la Chlesea ca Bonetti, 795.

El a făcut parte din lotul naţionalei Angliei, campioană mondială în 1966, dar nu a jucat niciun minut. A strâns doar şapte selecţii la prima reprezentativă, fiind eclipsat de Gordon Banks şi apoi de Peter Shilton.

La Cupa Mondială din Mexic, din 1970, Bonetti i-a luat locul în poartă lui Banks, la meciul cu Germania, din sferturi, pe care Anglia l-a pierdut cu 3-2, după ce a condus cu 2-0. Aceea a fost ultima lui apariţie în poarta naţionalei engleze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel