Bolsonaro, ACUZAT că recurge la trucuri economice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este acuzat că recurge la trucuri economice. Iată ce a făcut acesta

Președintele Braziliei a respins marți acuzațiile guvernului său că folosește trucuri contabile pentru a finanța un nou program de venituri minime pentru săraci. Administrația Bolsonaro a anunțat că plata pentru programul „Renda Cidada” va implica o manevră contabilă care permite guvernului să valorifice 9,7 miliarde de dolari în bugetul alocat pentru viitoarele plăți de datorii ordonate de instanță. 

Acțiunile braziliene și moneda națională au scăzut, în timp ce ratele dobânzilor au crescut, pe măsură ce investitorii au considerat un truc contabil de a nu rupe plafonul de cheltuieli alimentat de motive populiste, politice. Piețele nu au reușit să recupereze niciun teren marți. Bolsonaro a pledat, de asemenea, pe piețe pentru sugestii constructive în loc de critici, subliniind că „toată lumea”, inclusiv piețele financiare, vor avea de suferit dacă criza economică se va agrava.

Anterior, Bolsonaro a apelat la rețelele de socializare pentru a contracara criticile că se folosește de acest truc pentru alegerile prezidențiale din 2022, subliniind în același timp că disciplina fiscală și limita de cheltuieli sunt „șinele economiei”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel