Bogdan Chirieac: Traian Băsescu este resemnat cu victoria lui Victor Ponta

Bogdan Chirieac a analizat lipsa de reacția a lui Traian Băsescu în urma primului tur al alegerilor prezidențiale, în contextul în care ministrul de Externe, Titus Corlățean și-a dat demisia iar în locul acestuia premierul l-a nominalizat pe Teodor Meleșcanu. 

"Traian Băsescu este resemnat cu victoria lui Victor Ponta. Ce mai poate face domnul Băsescu, nu va face acum, căci dacă nu-l pune pe domnul Teodor Meleșcanu la Externe, responsabilitatea pentru neorganizarea votului  din Diaspora va reveni domniei sale cu reverberații asupra domnului Klaus Iohannis.

Din acerastă cauză domnul Băsescu îl va numi pe domnul Meleșcanu la Externe, dar pentru viitor, de luni încolo, domnul Băsescu va anunța fraudarea alegerilor. Resemnat pe de o parte și se pregătește pentru etapa a doua", a declarat Bogdan Chirieac la RTV. 

Despre lipsa de reacție a lui  Traian Băsescu în ultima perioadă, Chirieac spune că este vorba de resemnare. 

Citește și: Teodor Meleșcanu, ministru al Afacerilor Externe: Prima reacție a fostului șef SIE după ce a fost propus de Victor Ponta la MAE

"Zece puncte diferență în primul tur reprezintă un handicap  greu de trecut. Domnul Băsescu se confruntă, încă de la parlamentare cu această părăsire a sa de către numeroase instituții ale statului, care altminteri dânsul le-a întărit, le-a constituit. Domnul Băsescu știe că foarte puține lucruri se mai pot face acum, și atunci, probabil va încerca, pe fondul de după alegerile de duminică să-și creeze o platformă politică.

În acest context, PLR va intra în coaliție cu PSD, ceea ce va  face  ca foarte mulți peneliști vor intra în coaliție, PNL-ul mare nu știu cu ce va mai rămâne, poate mai mult cu PDL, iar domnul Băsescu poate ar fi tentat să conducă această formațiune, dar în opinia mea nu se va întâmpla așa ceva.  Nu cred că va mai dori cineva să fie condus real de domnul Băsescu, dar dânsul își face un joc politic la care este maestru de zece ani de zile", a mai declarat Bogdan Chirieac.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel