Urmărește emisiunea live


Teodor Meleșcanu, ministru al Afacerilor Externe: Prima reacție a fostului șef SIE după ce a fost propus de Victor Ponta la MAE

Teodor Meleșcanu a oferit prima reacție după ce a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe.

Întrebat dacă acceptă propunerea lui Victor Ponta, fostul șef al SIE a răspuns: "Am avut o discuție și am zis că este vorba despre românii care trebuie să voteze și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a realiza acest obiectiv: de a permite tuturor românilor dreptul constituțional de a vota".

Teodor Meleșcanu a precizat, la Antena 3, că "orice discuție cu mine poate avea loc doar după ce președintele va accepta. Acum sunt doar un candidat care a fost propus și nimic mai mult".

Întrebat dacă se așteaptă ca Traian Băsescu să se opună numirii sale în fruntea MAE, diplomatul a spus că "din punct de vedete profesional nu se pune nicio problemă. Poate fi vorba doar despre alte considerente".

Vezi și: Cine a prezentat cel mai precis exit-poll de la prezidențiale

"Ceea ce trebuie făcut este ca toți cei care se prezintă la vot, indiferent de opiniile lor, este să își poată exercita dreptul de vot", a continuat fostul șef al SIE. 

Chestionat dacă există varianta de a fi înființate mai multe secții de vot în Diaspora, propunerea pentru portofoliul de la Externe a răspuns: "Prima discuție, dacă voi fi acceptat, va fi la BEC, și de data aceasta pe texte scrise, din care sa rezulte foarte clar care sunt modalitățile de a asigura participarea tuturor la vot și să nu creăm situația de a ajunge la invalidarea alegerilor".

Cât despre actuala apartenență politică, Teodor Meleșcanu a declarat: "Nu m-am înscris în PSD. Sunt suspendat din PNL, așa am participat ca independent la alegeri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel