Bogdan Chirieac, remarcă după REVOLTA față de clasarea dosarului ”10 august”

foto arhivă dcnews proteste 10 august
foto arhivă dcnews proteste 10 august

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația din justiție, privind clasarea dosarului "10 august", după ce Klaus Iohannis a intervenit. Premierul Forin Cîțu a reacționat și el.

Preşedintele îi cere ministrului Justiţiei să facă toate demersurile şi să explice public de ce s-a ajuns la închiderea speței respective. Premierul Florin Cîțu a atacat şi el decizia dată de judecătorul care a clasat dosarul violențelor, spunând că va avea o discuţie cu Stelian Ion ca să vadă ce căi de atac există. 

Vezi și: Dosar 10 august, clasat. Klaus Iohannis, lui Stelian Ion: Să explice public de urgență

Dosarul 10 august 2018, clasat. Florin Cîțu: ”Sunt dezamăgit.” Comparație cu mineriadele

Se discută şi despre situaţia în care CSM a sesizat Inspecția Judiciară. O astfel de decizie a fost luată în cadrul şedinţei de plen a CSM, după ce a apărut deja o solicitare din partea ministrului Justiției în care spunea că cere CSM "să ia poziţie privind apărarea independenţei justiţiei în legătură cu suspiciunile conform cărora a lipsit ancheta din dosarul "10 august". Decizia de clasare dată de Tribunalul București este definitivă.

"Dacă sentinţa ne convenea politic, atunci ea era foarte bună"

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat reacțiile venite după decizia instanței în dosarul ”10 august”. 

"Dacă sentinţa ne convenea politic, atunci ea era foarte bună şi închideam ochii la toate abuzurile spunând: "Nu comentez deciziile din justiţie. Nu comentăm hotărârile judecătoreşti. Nu, nu, nu!". Dacă nu ne convine această sentinţă, atunci contestăm totul. Spunem că nu e în regulă, că trebuie schimbat sistemul, că trebuie să dăm afară Avocatul Poporului, că trebuie să dăm afară Curtea Constituţională şi alte lucruri pentru care USL (PSD şi PNL în 2012) a fost profund incriminat atunci când a avut loc procesul de suspendare şi chiar de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu. 

Pe scurt, dacă ne convine sentința, atunci justiţia este independentă, nu este niciun fel de problemă, chiar dacă acolo s-a ajuns cu abuzuri şi încălcarea legii. Dacă nu ne convine sentinţa, atunci avem nevoie de o justiţie independentă, în sensul în care justiţia independentă este justiţia aservită "nouă", celor aflaţi la putere vremelnic sau mai multă vreme", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel