Bogdan Chirieac, întrebare dificilă pentru un ministru din Guvernul Cioloș-video exclusiv

Bani, vize şi accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană, în schimbul ajutorului acordat în criza refugiaţilor. Este înţelegerea la care au ajuns Turcia şi liderii blocului comunitar. Ankara va primi trei miliarde de euro pentru a gestiona mai bine fluxul de refugiaţi şi pentru a-i împiedica, pe cât posibil, să ajungă în UE.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, invitat la interviurile DC News Live a vorbit despre acest subiect.

"O altă întrebare foarte dificilă pentru dumneavoastră ca ministru de Externe al unui stat european. Turciei i s-a promis că se vor ridica vizele pentru călătoriile în Uniunea Europeană în schimbul sprijinului pe care Turcia s-a oferit să-l acorde contra cost pentru menținerea refugiaților pe teritoriul acestei țări. Oferind vize - dreptul de liberă circulație pentru 80 milioane de turci - nu există un pericol mai mare ca și elemente extremiste fundamentaliste să intre în Uniunea Europeană?", i-a spus analistul Bogdan Chirieac ministrului Afacerilor Externe.

[citeste si]

"Trebuie să judecăm lucrurile în dimensiunea lor reală și din perspectiva importanței deosebite pe care Turcia o are pentru Uniunea Europeană și pentru asigurarea stabilității și securității în vecinătatea sudică și numai a Uniunii Europene. Este mai mult decât atât ce s-a decis legat de flexibilizarea regimului de vize vizavi de Turcia. Observăm că dobândește un plus de avânt procesul de negociere de aderare între Turcia și Uniunea Europeană. S-a trecut la deschidere de noi capitole în negocierile cu Turcia. Trebuie să vedem acest lucru din perspectiva interesului Uniunii Europene de a se consolida stabilitatea și securitatea în vecinătatea sa. Eu cred că angajamentele pe care le-a luat Turcia ca urmare a acestui Summit din data de 29 noiembrie sunt mai degrabă asiguratorii", a fost răspunsul ministrului Afacerilor Externe la interviurile DC News Live.

Răspunsul integral poate fi urmărit începând cu minutul 40:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel