Bogdan Chirieac, decizie ÎCCJ în cazul ANI-Klaus Iohannis: E o imixtiune a Justiției în actul politic

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru luni luarea unei decizii în cazul incompatibilității lui  Klaus Iohannis. Analistul Bogdan Chirieac spune că în acest moment este o presiune în favoarea sau în defavoarea lui Klaus Iohannis, din cauză că o decizie putea fi luată înainte de închiderea listelor pentru prezidențiale.

Indiferent de verdict sau de decizia pe care o va lua Înalta Curte de Casație și Justiție, asistăm la o imixtiune a Justiției în actul politic" a declarat Bogdan Chirieac la RTV. 

"Onorabila Înalta Curte sau cine mai trebuia să ia o decizie, se puteau pronunța înainte de închiderea listelor de candidați la președinție. În acest moment este o presiune în favoarea sau în defavoarea lui Klaus Iohannis. Nu trebuia să se ajungă aici sub niciun motiv".

"Dacă domnul Iohannis este găsit compatibil, atunci s-a încheiat discuția, poata candida. Eu nu cred că s-a deranjat atât de multă lume, am auzit că ANI a câștigat la toate Curțile de Apel, mai puțin la una, doar pentru ca domnul Iohannis să fie compatibil. 

Citește și: Bogdan Chirieac: Victor Ponta trebuie bătut cu pietre că a intervenit să salveze Lukoil

Mai mult, după cum vedem, luni este o nouă înfățișare și se poate da un termen în 30 de zile, când  se poate ajunge la situația aberantă în care domnul Iohannis candidează în turul I, probabil va ocupa locul al doilea, după domnul Victor Ponta, cu un număr de 30 la sută din voturi, după care este declarat incompatibil în turul al II-lea. Acest lucru   înseamnbă că domnul Iohannis nu mai poate intra în finala prezidențială. Atunci o să meargă în finală, probabil, candidatul de pe locul al treilea. Ceea ce este o imixtiune clară, gravă, fără precedent a Justiției în politic", a mai declarat Bogdan Chirieac 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel