Boc a comis o gafă de proporții, în încercarea de a apăra CEC Bank. Cum l-a dat de gol Nichita

Boc Nichita
Boc Nichita

Emil Boc a comis o gafă de proporții, în încercarea de a demonstra că Primăria Cluj-Napoca nu a fost favorizată de CEC Bank atunci când a obținut de la banca de stat, potrivit lui, un credit de 150 de milioane de lei, în 2011. Emil Boc a declarat că și Primăria Iași a obținut din partea CEC Bank un credit similar, însă a fost contrazis tocmai de primarul George Nichita. 

"Administrațiile locale, în limita plafonului de îndatorare - acum de 30% maxim - pot contracta credite, potrivit legii. Primăria Cluj a contractat în 2006 un credit de 100 de milioane de lei, la care au participat la licitație patru bănci și a câștigat BCR. În anul 2011, Primăria Cluj-Napoca, pentru a-și putea refinanța în continuare creditul pe care l-a avut și pentru a face noi obiective de investiții, prin hotărârea Consiliului Local a decis să contracteze un credit de 150 de milioane de lei, încadrându-se în plafonul de îndatorare specific municipalităților mari. Și s-a organizat o licitație publică. Au participat două bănci - BCR și CEC - și în urma licitației a fost desemnată câștigătoare CEC Bank, care a oprit acest credit în condițiile de licitație publică și Primăria Cluj, pe măsura investițiilor pe care le face, trage bani din acel credit pe care l-a obținut, urmând să-i ramburseze conform contractului existent. La fel și Primăria din Iași, am înțeles, a făcut exact același lucru și nu este primărie PDL. Și alte primării din țară... Depinde fiecare cum și-au stabilit condițiile de finanțare și cine a câștigat licitația", a declarat Emil Boc, în edița de luni a emisiunii "Ediția de seară", de la România Tv.

Fostul premier a fost însă contrazis imediat de primarul Iașului, George Nichita.

"N-am niciun credit la CEC. Nu eu personal, mă refer la Primăria Municipiului Iași, care nu are niciun credit contractat de la CEC. Și în 2005-2006 și în 2010, am invitat și CEC-ul, care nu a participat la licitațiile noastre", a replicat edilul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel