EXCLUSIV  BNR, legi în comunism. Adrian Vasilescu: Era cel mai mare proprietar al țării - video

Banca Națională a României
Banca Națională a României

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a vorbit, la DCNews live, despre legile apărute în timpul comunismului și care priveau statutul BNR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a mărturisit, în cadrul unui interviu acordat DCNews, că în timpul comunismului au existat două legi cu privire la statutul BNR. Vasilescu a declarat că Banca Republicii era cel mai mare proprietar al țării. 

În 1970 au fost două legi. Prima lege privind statutul BNR a apărut în vara anului 1970, iar în iarnă a apărut cea de-a doua lege. Când vezi că sunt două legi, apărute una după cealaltă într-un an, iar până în 1989 nu mai apare nicio lege, ești tentat să te uiți la legea din decembrie și să vezi dacă a abrogat-o pe cea din vară. Te uiți și vezi că nu este abrogată, iar atunci vine o întrebare firească. Nu cumva au scăpat? Dar la asta s-au gândit și legiuitorii de atunci. Și atunci, în legea din decembrie au scris că legea din decembrie este complementară legii din iulie și ambele reprezintă prevederi privind statutul BNR. Și atunci te întrebi ce s-a întâmplat?

În legea din '70 au scris: Banca Republicii Socialiste România este Bancă Centrală de emisiune. În legea din iarnă apare Banca Republicii Socialiste România este Banca Centrală a Republicii Socialiste România este ca acum. 

Banca Republicii rămânea cel mai mare proprietar al țării pentru că îi recunoștea proprietatea prin lege, a povestit Adrian Vasilescu la DCNews live. 

Răspunsul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel