BMW, modele noi 2017-2018: BMW X7, BMW M5

BMW va reuşi să facă faţă reducerii graduale a vânzărilor de maşini echipate cu motoare diesel, vânzări care au scăzut uşor anul trecut şi "nu sunt în colaps", a afirmat, luni, directorul financiar al producătorului auto german, Nicolas Peter, transmite Bloomberg. 

"Mă aştept la un declin uşor al vânzărilor de maşini diesel, dar nu la o scădere dramatică. Compania va reuşi să compenseze declinul vânzărilor prin majorarea livrărilor de maşini pe benzină, hibride şi electrice", a explicat Peter. 

Acesta şi-a exprimat optimismul privind profitabilitatea producătorului de automobile de lux, deoarece viitoarele modele - cum ar fi cele din gama 8-Series, SUV-ul X7 şi sedanul M5 - vor compensa modelele hibride mai puţin profitabile şi vor îndeplini standardele mai dure privind emisiile. 

De asemenea, BMW vrea să-şi scadă costurile pentru a face faţă schimbărilor din industria auto şi să obţină o marja de profit de 8-10% anul acesta, a afirmat directorul financiar al producătorului auto german. 

Anul trecut, aproximativ 46% dintre maşinile vândute în Germania au avut un motor diesel, dar cererea este în scădere pe fondul scandalului emisiilor. 

Începând din luna septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru că nu face suficient pentru a diminua poluarea maşinilor, dar şi pentru legăturile strânse cu producătorii auto. Acest subiect a devenit o temă importantă înaintea alegerilor parlamentare, iar Guvernul de la Berlin vrea să arate că ia măsuri pe măsură ce organizaţiile de mediu încep să obţină câştig de cauză în justiţie pentru a forţa marile oraşe să interzică circulaţia vehiculelor diesel. În acelaşi timp, miniştrii nu vor să prejudicieze o industrie care este cel mai mare exportator al Germaniei şi, de asemenea, asigură 800.000 de locuri de muncă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel