Blocaj cu desființarea SIIJ, anunță Dan Barna: Cei de la PNL sunt neutri

Dan Barna / Foto gov.ro
Dan Barna / Foto gov.ro

Dan Barna susține că, în coaliție, există un blocaj în ceea ce privește proiectul de desființare a SIIJ.

„În momentul de față, suntem într-un blocaj pe acest subiect, despre ce calendar să vorbim?”, a zis vicepremierului Dan Barna.

„De ce vă spun că în realitate nu există o dorință pentru desființarea SIIJ și de fapt suntem singurii care luptăm pe acest front pentru că a fost un acord în coaliție că așteptăm avizul Comisiei de la Veneția și în funcție de asta vom hotărî și vom desființa SIIJ, a venit avizul care spune exact ce spune Guvernul, exact propunerea Ministerului Justiției, și pare că angajamentul că găsim o soluție și desființăm SIIJ nu mai contează. Acum o să avem un raport pe statul de drept, acolo ni se va spune același lucru, SIIJ trebuie deființat”,a declarat, marți, 20 iulie, Dan Barna, la TVR.

Conform acestuia, liberalii sunt neutri în această dezbatere

„Cei de la PNL sunt neutri în această dezbatere, spun: noi acceptăm orice formulă. În momentul de față, poziția celor de la UDMR este de a nu desființa SIIJ, ci de a-l muta la Parchetul general, noi spunem că lucru ăsta nu poate fi acceptat”, a mai spus Dan Barna.

Blocaj anunțat de Dan Barna

Acesta susține că, în acest moment, coaliția se află într-un blocaj pe acest subiect.

„Asta arată și limitele unor coaliții în care indiferent ce program îți propui, coaliția aprobă un program de guvernare în Parlament, dacă unul dintre parteneri nu îl respectă, practic, întreaga coaliție se află într-un blocaj, aici suntem acum”, a mai spus, la TVR, Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu: Orice soluţie care merge în direcţia desfiinţării SIIJ cât mai rapid o voi susţine

Premierul Florin Cîţu a declarat, tot marţi, că va susţine orice soluţie de desfiinţare cât mai rapidă a Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, punctând că este important ca aceasta să nu poată fi contestată la Curtea Constituţională.

„Orice soluţie care merge în direcţia desfiinţării SIIJ cât mai rapid este o soluţie pe care o voi susţine. Ştiţi foarte bine că am fost foarte rapid în şedinţa de Guvern să desfiinţăm SIIJ prin proiect de lege, este acum în Parlament, eu sunt deschis să văd toate variantele, dar trebuie o decizie unanimă. (...) Din punctul meu de vedere, este important să ne uităm la ceea ce am făcut până acum şi este clar că vreau să avem o soluţie care să nu poată să fie contestată la CCR”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel