Biserica de lemn de la Breb, salvată de Prințul Charles și o companie românească

Biserica de la Breb, salvată de Prințul Charles, o companie românească și zeci de voluntari
Biserica de la Breb, salvată de Prințul Charles, o companie românească și zeci de voluntari

Biserica de lemn de la Breb (1642) a fost adusă la viaţă de compania românească Deposib Expert, împreună cu Prinţul Charles de Wales şi de zeci de voluntari.

Este de notorietate publică afinitatea Prinţul Charles pentru zona Maramureşului, însă dintre toate peisajele incredibile pe care le oferă acele plaiuri, Alteţa Sa Regala s-a îndrăgostit pe loc de localitatea Breb, achiziţionându-şi aici două case din lemn. După ce a aflat povestea biserii de lemn de la Breb, întristat fiind de starea critică în care se află lăcaşul de cult, Prinţul Charles a a început să se implice pentru a aduce din nou la viaţă acest monument de o valoare incomensurabilă din Patrimoniul României.

Acțiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibilă la inițiativa “Ambulanța pentru monumente”, care face parte din acţiunile Asociației Monumentum, organizaţie care intervine pentru a salva clădiri istorice aflate în stare gravă de degradare. Materialele au fost sponsorizate de catre Deposib și Coroana Britanică. Acţiunea s-a finalizat cu succes în data de 23 aprilie 2018, asfel că locuitorii satului Breb au putut participa cu bucurie la prima slujbă religioasă.

Produs-minune pentru tratarea lemnului, salvator pentru zeci de monumente naţionale

(w670)

„Compania Deposib Expert a răspuns afirmativ cu mare bucurie la invitaţia Asociaţiei Monumentum şi a Alteţei Sale Regale Prinţul Charles pentru a reabilita Biserica de lemn de la Breb, o mândrie naţională, care din nefericire a fost lăsată într-o stare critică de degradare. Compania noastră distribuie soluții pentru tratarea lemnului Bochemit, iar cu ajutorul acestora am reuşit să restaurăm zeci de monumente istorice de o valoare inestimatibilă pentru ţara noastră, printre care şi Biserica de lemn de la Breb, care datează din secolul al XVI-lea, declară Ilie Moga, manager al Deposib Expert, distribuitor oficial al Bochemit în România, se arată într-un comunicat remis DCNews.

Vezi și: Prințul Charles, primit la Palatul Elisabeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel