Birouri goale cu manuale și jucării: Acțiune în memoria copiilor ucraineni uciși în război

Birouri goale cu manuale și jucării: Acțiune în memoria copiilor ucraineni uciși în război / Foto: Unsplash
Birouri goale cu manuale și jucării: Acțiune în memoria copiilor ucraineni uciși în război / Foto: Unsplash

O acțiune în memoria copiilor ucraineni uciși în timpul războiului a avut loc în curtea unei școli din Dnipro, Ucraina. Acest lucru a fost raportat de Public Dnipro cu referire la comunicatul de presă al Administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

În curtea școlii din Dnipro au fost amplasate 223 de pupitre goale în memoria copiilor care nu vor mai sta niciodată în spatele lor. Fiecare catedră goală simbolizează copiii ucraineni uciși în bombardamentele rusești.

"Războiul ne-a afectat pe fiecare dintre noi. Privim birourile goale cu tristețe în suflet. Sunt 223 - atât de mulți băieți și fete au murit în timpul războiului.”, a declarat o profesoară de literatură, Lilia Goryana.

Vezi poză AICI.

"Sunt tată a doi copii. Acești copii ar fi putut sta în spatele acestor bănci. Ei nu vor auzi clopoțelul școlii. Nu vor mai deschide niciodată o carte. Familiile lor sunt într-o durere cumplită", a declarat Volodymyr Esaulov, membru al Consiliului Părinților din cadrul primăriei din Dnipro.

Reamintim că începând cu 6 mai de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina au fost pierduți 223 de copii, iar peste 408 au fost răniți. 

O comemorare dedicată memoriei copiilor uciși în războiul pe scară largă din Rusia a avut loc și la Lviv pe 21 aprilie. iar o acțiune în memoria celor uciși la Mariupol a avut loc pe 27 martie la Budapesta.

În momentul de față mai multe țări fac apeluri la încetarea războiului Rusiei în Ucraina

În prezent, mai multe țări alături de ONU fac apeluri pentru încetarea războiului Rusiei în Ucraina. 

„Invazia Ucrainei de către Rusia este o încălcare a integrităţii sale teritoriale şi a Cartei Naţiunilor Unite”, a repetat secretarul general al Organizaţiei, Antonio Guterres, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate organizată de Washington. „Aceasta trebuie să înceteze pentru binele poporului ucrainean, al poporului rus şi al întregii lumi”, a adăugat el.

Şeful ONU a mers recent la Moscova şi Kiev pentru a obţine evacuarea civililor din Mariupol, dintre care câteva sute au reuşit să părăsească oraşul de la sfârşitul săptămânii trecute. Majoritatea membrilor Consiliului de Securitate, printre care China, Statele Unite, Irlanda, Franţa sau Mexic, au reclamat „încetarea războiului” care, a deplâns Albania, pare că nu trebuie să se oprească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel