Bilanţul seismului din Myanmar creşte la cel puţin 75 de morţi

seismograf
seismograf

Puternicul seism care a lovit joi seara regiunea de graniţă dintre Myanmar, Thailanda şi Laos, în Asia de est, s-a soldat cu cel puţin 74 morţi în Myanmar şi unul în Thailanda, au anunţat vineri mass-media birmane şi oficiali thailandezi, transmit Kyodo, AFP şi Xinhua.

Seismul, cu magnitudinea 6.8 potrivit serviciilor de geofizică al SUA (USGS), a survenit la ora locală 20.25, cu epicentrul în statul Shan din estul Myanmarului, dar a fost simţit până la Bangkok, capitala Thailandei, şi la Hanoi, capitala Vietnamului, la sute de kilometri de epicentru, transmite Agerpres.

Cutremurul s-a produs la 13 zile după devastatorul seism cu magnitudinea 9 din Japonia şi a zdruncinat aşa-zisul Triunghi de aur dintre Myanmar (fosta Birmanie), Thailanda şi Laos, o zonă muntoasă cu acces dificil, dar care este scena unui comerţ transfrontalier înfloritor.

Potrivit postului public de radio birman, bilanţul victimelor în această ţară se ridica vineri după-amiaza la 65 de morţi şi peste 100 de răniţi. Surse care au dorit să li se păstreze anonimatul au indicat în schimb pentru AFP peste 74 de morţi. De asemenea, peste 390 de clădiri, între care 14 mânăstiri budiste şi 9 instituţii guvernamentale, au fost distruse în seism.

Oficiali locali din provincia thailandeză Chiang Rai au anunţat la rândul lor că o femeie a murit în urma seismului într-un sat din provincie, când o bucată de zid a căzut peste ea, în timp ce dormea. Aeroportul din oraşul Chiang Rai, la circa 90 km sud-vest de epicentru, a fost de asemenea uşor afectat, unii pereţi fiind fisuraţi, dar nu a fost necesară întreruperea activităţii.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala vietnameză Hanoi, unde locatarii unor ansambluri rezidenţiale cu multe etaje au fugit după ce au simţit mişcarea telurică, dar şi în China, unde mai multe case şi şcoli au fost fisurate în provincia sud-vestică Yunnan şi mulţi locuitori şi-au petrecut noaptea în stradă, de teamă, potrivit postului de radio naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel