Biden dezvăluie rolul României în independența Europei de Rusia

Vicepreședintele american Joe Biden a dezvăluit, miercuri, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, rolul crucial pe care-l poate juca România în independența Europei Centrale și de Est față de Rusia. 

"Am vorbit despre colaborarea între SUA şi România. SUA se dedică cu multă încredere relaţiei dintre cele două ţări. Securitatea naţională şi cea a energiei sunt inseparabile în această parte a lumii. Consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată. Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România. Modernizându-și infrastructura internă, România poate să asigure piețele de energie de la Marea Neagră la Europa Centrală. Producția de gaz natural poate să fie o soluție și pentru Moldova. Suveranitatea României este bazată pe dezvoltarea economică", a declarat Joe Biden.

Vicepreședintele SUA a subliniat că este nevoie de o detașare de gazul rusesc, pentru ca Rusia să nu-și folosească resursele ca pe o armă. 

VEZI și: Ce scrie presa din Rusia despre venirea lui Biden în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel